Nerdland

Nerdland

In a nutshell …

ICsense ontwikkelt innovatieve microchips op maat. Onze klanten zitten in de medische, automotive, consumer en industriële sector en onze focus is analoog, mixed-signal en high-voltage IC design. 

  • Waar ? Leuven en Gent
  • Wat ? Innovatieve micro-chips op maat van onze klanten
  • Aantal ? 95 collega’s (het grootste fab-onafhankelijke chip design team in Europa)
  • Opgericht ? 2004

Start-up feeling maar toch deel van een multi-national

Bij ICsense maak je deel uit van één team waarin iedereen verantwoordelijk is voor het succes van het bedrijf. Je wordt aangemoedigd om vragen te stellen, kritisch na te denken en met nieuwe ideeën te komen. Om te groeien hebben we verschillende trainingsprogramma’s die al tijdens je eerste werkdag van start gaan. Naast het maken van innovatieve chips, vinden we de funfactor minstens even belangrijk. Het ICsense Party Committee organiseert het jaar rond originele teamactiviteiten en feestjes.

 

ICsense maakt deel uit van de TDK groep (www.tdk.com), één van ‘s werelds grootste leveranciers van elektronische componenten, waardoor we onze ASIC-ontwikkeling en levering nog verder kunnen opvoeren. Door deze samenwerking combineren we het beste van twee werelden: een informele, dynamische bedrijfscultuur met de mogelijkheden van een multinational.

> Lees meer

Onze chips zijn verborgen, maar zitten overal

Diabetes patiënten gebruiken een patch op hun arm om hun glucosegehalte te controleren. Wist je dat ICsense deze baanbrekende chip ontwikkelde en ervoor zorgt dat de patch bijna een maand meegaat met een piepkleine batterij ? Voor het bedrijf Cochlear ontwikkelde ICsense meerdere chips die het mogelijk maken om mensen met gehoorproblemen opnieuw te laten horen. Zo bouwen we mee aan een mooiere toekomst voor de vele patiënten wereldwijd.

Wellicht heb je op dit moment een smartphone vast waar ICsense technologie inzit. We ontwikkelden in de laatste 20 jaar chips voor bewegingssensoren (accelerometers, gyroscopen), druksensoren en e-compass technologie om navigeren met Google maps mogelijk te maken. De toekomst van onze mobiliteit is 100% elektrisch. ICsense maakt chips die de batterijcellen in EV (Electric Vehicles) nauwkeurig monitoren en zo zorgen dat je veilig de baan op kan zonder range axiety !

Start je verhaal hier


Contacteer ons nu